coverphoto

Prettige praatjes

Ik deel heel graag alles wat ik leuk vind met jou. Denk aan interessante exposities, mooie musea, inspirerende podcasts, prachtige boeken of tijdschriften, nieuwe ontdekkingen en geweldige workshops. Hier houd ik blog bij met al deze ‘Prettige Praatjes’.

Graag wil ik jullie vertellen over het Meermanno Museum te Den Haag, ook wel Huis van het Boek genoemd. Het is een van mijn favoriete musea.

Read More: Een Spetterend Uitje - Meermanno Museum, Huis van het Boek (Insta Empty)

Als ik hierover begin dan zeggen mensen vaak… “Oooh, ja, ik geloof dat ik wel eens wat gezien heb daarvan”. Dat kan kloppen. Mark Bischof heeft een prachtig artikel gekregen in het NRC-Next (nov. 2015) maar is ook geïnterviewd voor het programma Kunstuur van de AvroTros (elke zondag om 17.40). Bij veel mensen is wat blijven hangen, zo ook bij mij. Een bezoek aan het atelier van Kinetisch Kunstenaar Mark Bischof in Amsterdam stond hoog op mijn wensenlijstje en afgelopen zaterdag was het zo ver!

Read More: Spetterend uitje - Mark Bischof

Wat is hij vrolijk geworden hè?? Zoveel kleurtjes, spetters en vlekjes! Hij past helemaal bij mij. Wil je weten wie deze geweldige website heeft gemaakt? Klik dan hier; http://bytewings.nl Alle dank voor Bytewings! 

Read More: Welkom op mijn nieuwe spetterende website!

Afgelopen week zijn we naar Leeuwarden gegaan om daar een bezoek te brengen aan het Fries Museum. Ik ben al jaaaaren fan van Escher, waarschijnlijk aangewakkerd door mijn vader die vroeger Escher boeken had en de poster van Metamorphose in onze oude poort had gehangen, in zijn volle lengte. Geweldig dus dat Leeuwarden voor deze expositie heeft gekozen tijdens hun culturele hoofdstad jaar! 

Read More: Spetterend uitje - Escher op Reis te Leeuwarden